
Virtual/Augmented Reality in de klas
Virtual en Augmented Reality, is dit nu realiteit of blijft dit nog een abstract en letterlijk "virtueel" voor vele leerkrachten?
Klassikaal lesgeven, waarbij leerlingen een thema ontdekken door teksten te lezen of erover te praten, kan werken. Dankzij Virtual Reality (VR) kan je nog een grote stap verder gaan; je laat hen letterlijk de wereld van het thema binnenstappen en virtueel kennismaken en rondneuzen in het thema. Ook dankzij Augmented Reality (AR) kan je hun omgeving omtoveren tot een meer interactieve en krachtigere leservaring.
Ondertussen hebben AR en VR eindelijk hun weg naar het grote publiek gevonden. Ze worden veelal gebruikt als vrijetijdsbesteding, maar deze tools hebben ook een meerwaarde om jongeren iets aan te leren. Waarom dit dan niet inzetten in het onderwijs? Brightlab maakt je wegwijs in de wereld van AR en VR en toont je hoe (eenvoudige) technologische middelen het mogelijk maken om AR en VR in je lessenpakket te integreren.
Na wat geschiedenis (men probeert al heel lang vr toegankelijk te maken voor het brede publiek, al sinds de jaren ‘80/’90) bekijken we wat er nu al beschikbaar is aan educatief VR en AR materiaal en hoe je hiermee je (online) lessen kan verrijken.
Als deelnemer krijg je tussendoor voldoende tijd om de getoonde voorbeelden uit te testen. Ook bespreken we de verschillende opstellingen en materiaal die je kan gebruiken om VR en AR aan te bieden in je klas.
Wie na de basisopleiding 'Virtual/Augmented Reality in de klas' nog niet genoeg kan krijgen van het thema, kan de vervolgopleiding 'Uitbreiding VR/AR in de klas' volgen.
De opleiding is nu ook online te volgen in 2021!