MenuSluit menu

STEM in de vrije tijd

vrije tijd

Brightlab zet zich samen met andere STEM-partners in om kinderen  - en vooral meisjes - van jongs af aan te motiveren om aan STEM te doen in hun vrije tijd. Ontdek hieronder met welke partners wij in zee gaan:

 • Edison

  Edison. Dat is de naam van het nieuwe partnerschap dat STEM-activiteiten wil brengen in Vlaams-Brabant. Edison werd opgestart door stad Leuven, KU Leuven, Techniek- en WetenschapsAcademie UCLL en Brightlab. Intussen stapten ook de steden Diest, Aarschot en Tienen, samen met onderwijsinstellingen, ondernemingen en STEM-academies uit de regio, in Edison.

  Op www.edison.vlaanderen/ ontdek je de werking van Edison.

 • SPARK

  SPARK wil een brug slaan tussen maatschappelijk & sociaal bewogen jongeren in jeugdbewegingen en makerspacesmaakbibs en fablabs

  Lees meer over SPARK

 • Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw

  JCW biedt originele en boeiende themakampen met nét dat tikkeltje extra. Hun activiteiten zijn laagdrempelig en kleinschalig. Een ideale manier om zomerkampen rond techniek en STEM aan te bieden.

  Samen bieden we de volgende kampen aan: 

  Wetenschapskamp: De St(r)oomtrein

 • Skillz

  Skillz vzw organiseert vakantiekampen waar creativiteit en technologie centraal staan. Techniek en Wetenschap vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het aanbod. Het doel is om kinderen op een leuke manier hun talenten te laten ontdekken. Skillz is actief op 14 locaties in Vlaanderen voor kinderen van 8 tot 14 jaar.

  Samen bieden we de volgende kampen aan: 

  Lego Trein
  Raket kamp
  Experimenteren met elektriciteit

 • Sporty vzw

  Sporty organiseert sportieve en creatieve “kwali-tijd” voor jongeren tussen 3 en 16 jaar. Samen met onze zorgvuldig opgeleide monitoren zorgen wij al 25 jaar voor de veilige en betrouwbare organisatie van kampen, themadagen en wekelijkse sportactiviteiten. Meer dan 10 000 jongeren per jaar beleven een coole tijd en maken nieuwe vrienden.

  Samen bieden we de volgende kampen aan: 

  Racen in de lucht, te water en op de grond

 • Sport en opleiding vzw

  Binnenkort meer informatie over onze samenwerking met Sport en opleiding vzw.

  www.sportenopleiding.be