MenuSluit menu
FIETS

Met 'Weg van 't School!' stelt Brightlab een boeiend STEM-project voor leerkrachten 1ste graad SO voor. Samen met je leerlingen werk je rond fietsveiligheid en STEM in de schoolomgeving.

Je maakt  kennis met het burgerwetenschappenproject “Fietsbarometer”. Hiermee duiden leerlingen hun eigen fietsroutes naar school aan, beoordelen de fietsveiligheid ervan en gaan hiermee aan de slag in een Geografisch Informatie Systeem (GIS).

Aan de hand van wetenschappelijke inzichten ga je via technische realisatie (bv. met de micro:bit) op zoek naar oplossingen die de routes veiliger maken voor je leerlingen.

We zijn nog op zoek naar pilootscholen! Stuur een mailtje naar kristien@brightlab.be voor meer info. 

Wil je graag meewerken aan het project? Mail kristien@brightlab.be 

In de kijker

3d

3D-printing

Met het integreren van 3D-printen als didactisch hulpmiddel in je STEM-project leer je je leerlingen niet alleen conceptueel denken; je gaat ook hun creativiteit, designskills en technische vaardigheden aanscherpen.

Meer lezen
De microbit

De micro:bit

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

Meer lezen
klas

STEM in het lager onderwijs

Wat betekent wetenschap, techniek en STEM voor mij, in mijn klas, met mijn leerlingen? Hoe pas ik het toe in verschillende leergebieden? Brightlab geeft tijdens deze opleiding kort en krachtig haar visie van techniek en STEM in het basisonderwijs.

Meer lezen
Arduino

Arduino: Hello World

Een microprocessor is nog steeds het belangrijkste onderdeel van de meeste elektronische toestellen. Het is immers het ‘brein’ die de sensoren van de zelfrijdende auto of een ingewikkeld beveiligingssysteem aanstuurt. Maar ook het ‘brein’ die luchtvervuiling, temperatuur en vochtigheid gaat opmeten.
 

Meer lezen