MenuSluit menu
Microbiologie

Door het coronavirus staat de hele wereld voor een uitdaging: het virus indijken en overleven. Het is de eerste keer dat wij dit op zo'n grote schaal meemaken, en dat roept veel vragen en onzekerheden op.

In de geschiedenis kwamen pandemieën wel vaker voor. De wetenschappelijke kennis van nu en de zaken die de geschiedenis ons leerde, kunnen onze vragen over het coronavirus wel helpen beantwoorden.

In dit educatieve e-learningpakket ontdek je hoe de recente vooruitgang in STEM bijdraagt aan oplossingen die in het verleden nog onmogelijk waren.

Microbiologie in coronatijden wordt aangeboden op het online platform Wise. Van zodra je ingeschreven bent voor deze opleiding, bezorgen wij je je persoonlijke logingegevens en kan je op het platform aan de slag.

 

Over de cursus

Dit educatief is modulair opgebouwd:

  • Module 1: Inleiding
  • Module 2: Virusinfectie op de luchtwegen
  • Module 3: Virale ziekteoverdracht
  • Module 4: Bestrijdingsmiddelen
  • Module 5: Wat kan jij doen? Bottom up initiatieven en open source
  • Module 6: Beroepsprofiele
  • Module 7: Referentiewerken

De cursus is gericht op leerlingen van de tweede graad SO.

 

Ontdek ons volledige e-learningsaanbod

In de kijker

Planten

Groene Vingers

Met het thema 'Groene Vingers' laat je kinderen experimenteren met STEM-activiteiten over de plantenwereld. De experimenten zijn telkens ervaringsgericht, op een wetenschappelijk correcte manier opgebouwd, en in modules verdeeld rond de basisbehoeftes, de superkrachten, de geologie en de chemie van de plant.

Meer lezen
De microbit

De micro:bit

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

Meer lezen
Edubox AI

EDUbox Artificiële Intelligentie

Artificiële Intelligentie is stevig ingebed in ons leven. We kennen al talloze AI-toepassingen en gebruiken ze elke dag. Dit geldt ook voor de leefwereld van kinderen. En toch bestaan er nog heel wat misvattingen over deze nieuwe technologie, zoals doembeelden waarin de mens tegenover machines staat. De EDUbox Artificiële Intelligentie wil deze misconcepties de wereld uit helpen en tegelijkertijd deze nieuwe technologie op een duidelijke, wetenschappelijk correcte manier uitleggen.

Meer lezen
VR

Virtual/Augmented Reality in de klas

Is dit nu realiteit of blijft dit nog een abstract en letterlijk "virtueel" voor vele leerkrachten?  

Meer lezen