MenuSluit menu
Brightlab
15 mei 2020

Lancering Brightlab

Op 13 mei 2020 vierde RVO-Society haar 20-jarig bestaan met een grootse onthulling.

13 mei 2020. Het moest een groots feest worden voor RVO-Society. Op de planning stond een verjaardagsfeest met honderden genodigden die over de jaren heen de organisatie mee vormgegeven of gesteund hebben. De festiviteiten vielen in het water door de coronamaatregelen, maar de kers op de verjaardagstaart was er wél; RVO-Society lanceerde vol trots Brightlab. 

STEM-onderwijslabo 

Al 20 jaar zet een gepassioneerd en creatief team zich in voor één groot, gemeenschappelijk doel; jongeren, leerkrachten en burgers inspireren met educatieve en vrijetijdsactiviteiten rond techniek, technologie en wetenschap. En dat blijft ook zo: RVO-Society verdwijnt niet. Het wordt wél de overkoepelende organisatie van twee initiatieven; Scivil (in januari 2019 opgericht) en Brightlab. 

Brightlab wordt het nieuwe STEM-onderwijslabo van RVO-Society. De nieuwste methodieken en technologieën worden er getest, bijgeschaafd, goedgekeurd en doorgegeven aan anderen, zodat elke klas de klas van de toekomst wordt. Scivil blijft zich focussen op citizen-scienceprojecten en bouwt aan de brug tussen wetenschappers en burgers. Beide zusterorganisaties functioneren onder de koepelorganisatie RVO-Society. 

Brightlab van start 

Brightlab neemt meteen een vlotte start. Samen met de lancering werd ook de nieuwe website www.brightlab.be voorgesteld, met een aanbod voor leerkrachten en een vrijetijdsaanbod. Tegelijkertijd werd ook het nieuwe educatief aanbod voor het volgende schooljaar voorgesteld. Via inschrijven.brightlab.be kunnen leerkrachten nu al zien wat Brightlab hen kan bieden, om ook van hun klas de klas van de toekomst te maken. 

RVO-Society lanceerde op 13 mei 'Brightlab'.