MenuSluit menu
ChatGPT
16 okt 2023

ChatGPT

We kunnen er niet meer om heen, ChatGPT is overal. Maar wat is ChatGPT en hoe kan je het in de klas gebruiken? Ontdek het nu in onze gratis lessenreeks en lerarenhandleiding!

In 5 lessen ontdekken je leerlingen de wereld van ChatGPT. Verken samen deze vorm van artificiële intelligentie, onderzoek de impact ervan op ons dagelijks leven én leer kritisch nadenken over de verschillende toepassingen en implicaties van ChatGPT op school. Aan het einde van de lessenreeks kan je met alle nieuwe inzichten aan de slag om samen beleidsregels rond ChatGPT voor je school uit te werken.

De lerarenhandleiding toont bovendien de meerwaarde van ChatGPT voor jou als leerkracht. ChatGPT is een handige tool die jouw lessen kan verrijken. Het kan bijvoorbeeld dienst doen als brainstormpartner en gaat mee met jou aan de slag om nieuw (les)materiaal te creëren. Een leerkracht die nu enkele uren investeert om de mogelijkheden van ChatGPT te verkennen, kan zo later een zee van tijd besparen!

Als leerkracht heb je geen voorkennis van ChatGPT of AI nodig om met deze lessenreeks en handleiding aan de slag te gaan.


Samenwerking met amai.vlaanderen

Download hier je gratis lessenreeks en handleiding