MenuSluit menu
i-Learn
20 jan 2022

Partner in de kijker: i-Learn

De Vlaamse overheid wil inzetten op digitaal gepersonaliseerd leren in het Vlaamse onderwijs. In 2019 werd daarom het i-Learn project gelanceerd, een project rond digitaal gepersonaliseerd leren in het lager en secundair onderwijs. Want elke leerling verdient onderwijs op maat.

Samen met i-Learn wil Brightlab een online portaal creëren dat voldoet aan de concrete noden binnen het Vlaamse onderwijs. Eén van de innovatieve methodieken waarop we inzetten is gepersonaliseerd leren. Bij gepersonaliseerd leren is het erg belangrijk dat we vertrekken vanuit vakspecifieke vereisten. Voor STEM-onderwijs en wetenschapsonderwijs identificeert Brightlab deze noden, en dat steeds in dialoog met de verschillende stakeholders in Vlaanderen.

 

   1.    E-learning didactiek en STEM navorming 

Samen met i-Learn organiseren we verschillende vormingssessies rond e-learning didactiek en STEM. Er zijn twee trajecten:

E-learning didactiek en STEM: fast track (halve dag)

Tijdens deze sessie wordt de focus gelegd op het uitwerken van een digitaal traject waarbij de leerling individueel en zelfstandig kan leren via de begeleiding van het MyWay portaal, met specifieke aandacht voor transparantie, flexibiliteit, toegankelijkheid, interactie, personalisatie en productiviteit.

Didactische principes als blended learning en flipped classroom komen ook aan bod. Deze principes worden in verband gebracht met de STEM didactiek en de 21e-eeuwse vaardigheden.

E-learning didactiek en STEM: normal track (hele dag)

In de voormiddag krijgen de deelnemers dezelfde opleiding als de fast track (zie hierboven). 

In de namiddag gaan de deelnemers praktisch aan de slag. De bedoeling is dat de deelnemers zelf een stukje van een meegebrachte cursus digitaliseren in MyWay via de principes van de e-learning didactiek.

Geplande sessies: 

  • 21/02/2022: Normal Track 
  • 10/03/2021: Fast Track
  • 22/03/2022: Fast Track
  • 26/04/2022: Normal Track 
  • 23/05/2022: Normal track
  • 09/06/2022: Fast Track
     

Schrijf je gratis in via de i-Learn Academy (De Academy is enkel bereikbaar via een i-Learn login).

   2.    Teacher design teams 

Wil jij graag aan de slag met digitaal leren op maat tijdens je STEM-lessen? Heb je een leuk idee en wil je dit samen met enkele collega's gerealiseerd krijgen, of ben je op zoek naar enthousiaste collega’s om mee te brainstormen? Schrijf je dan nu in voor het Teacher Design Team rond STEM van i-Learn.

In het Teacher Design Team (TDT) ga je samen met collega’s uit verschillende scholen en de coaches van iSTEM en Brightlab aan de slag. Je ontdekt de mogelijkheden die i-Learn MyWay biedt voor STEM, en bouwt mee aan een leerspoor voor de tweede graad van het secundair onderwijs dat ingezet kan worden in de klas. 

Schrijf je hier in voor het STEM Teacher Design Team.

   3.     Brightlab e-learnings

i-Learn MyWay is een portaal dat educatieve tools aanbiedt waarmee de leerkracht leertrajecten op maat kan creëren.

Een van de tools zijn de e-learning cursussen van Brightlab. Op dit digitaal leerplatform kan je kiezen uit verschillende gratis modulaire, ‘blended-learning’- projecten.

Lees meer over  i-Learn