MenuSluit menu
IMEC

Ontdek de chip!

Experimenteer met stroomkringen en chips én bezoek de cleanroom van imec. 

Gedurende een voor- of namiddag krijgen je leerlingen van de derde graad lager onderwijs een workshop over de chiptechnologie én een uitgebreide rondleiding langs de cleanroom van imec. 

De deelnemers maken op een leuke en originele manier hun eerste schakeling en leren meer over elektriciteit, automatisering en moderne technologie.

Wie weet worden ze wel geprikkeld en gestimuleerd om dankzij dit bezoekje in het middelbaar voor een STEM-richting te kiezen!

Voor meer informatie en om een geleid bezoek te boeken, kan je steeds mailen naar els@brightlab.be

In de kijker

3d

3D-printing

3D-printing zit in de lift. Maar wat kan je ermee? En is het haalbaar als lesonderwerp? Onze opleiding 3D-printing toont je de mogelijkheden!

Meer lezen
De microbit

De micro:bit

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

Meer lezen
klas

STEM in het lager onderwijs

Wat betekent wetenschap, techniek en STEM voor mij, in mijn klas, met mijn leerlingen? Hoe pas ik het toe in verschillende leergebieden? Brightlab geeft tijdens deze opleiding kort en krachtig haar visie van techniek en STEM in het basisonderwijs.

Meer lezen
VR

Virtual/Augmented Reality in de klas

Virtual en Augmented Reality, is dit nu realiteit of blijft dit nog abstract en letterlijk "virtueel" voor vele leerkrachten?  

Meer lezen