MenuSluit menu
solar pannel

De werking van duurzame energiebronnen

Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Net als jouw leerlingen. Leer daarom hoe je het thema klimaat en duurzame energie praktisch aan bod kunt laten komen in je lessen. Speel met je leerlingen in op actuele klimaatvragen:

  • Waarom is duurzame of groene energie zo belangrijk?
  • Hoe lang kunnen we nog verder met fossiele brandstoffen?
  • Als fossiele brandstoffen zoveel nadelen hebben, wat zijn dan juist de alternatieven?

Je leert via onderzoek meer over de werking van een windmolen en hoe je deze kunt optimaliseren. Daarnaast ontdek je hoe een zonnecel werkt. Door te experimenteren merk je het verschil tussen een zonnepaneel en een zonnecel. Die nieuwe kennis zet je om in een eigen werkstuk.

Brightlab gebruikt de infobundel 'Energie. In actie voor een duurzame wereld.' als het ideale vertrekpunt voor deze opleiding.

Deze opleiding  maakt deel uit van het Techniek- en STEM-traject op maat 

In de kijker

Planten

Groene Vingers

Met het thema 'Groene Vingers' laat je kinderen experimenteren met STEM-activiteiten over de plantenwereld. De experimenten zijn telkens ervaringsgericht, op een wetenschappelijk correcte manier opgebouwd, en in modules verdeeld rond de basisbehoeftes, de superkrachten, de geologie en de chemie van de plant.

Meer lezen
De microbit

De micro:bit

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

Meer lezen
Edubox AI

EDUbox Artificiële Intelligentie

Artificiële Intelligentie is stevig ingebed in ons leven. We kennen al talloze AI-toepassingen en gebruiken ze elke dag. Dit geldt ook voor de leefwereld van kinderen. En toch bestaan er nog heel wat misvattingen over deze nieuwe technologie, zoals doembeelden waarin de mens tegenover machines staat. De EDUbox Artificiële Intelligentie wil deze misconcepties de wereld uit helpen en tegelijkertijd deze nieuwe technologie op een duidelijke, wetenschappelijk correcte manier uitleggen.

Meer lezen
VR

Virtual/Augmented Reality in de klas

Is dit nu realiteit of blijft dit nog een abstract en letterlijk "virtueel" voor vele leerkrachten?  

Meer lezen