MenuSluit menu
solar pannel

De werking van duurzame energiebronnen

Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Net als jouw leerlingen. Leer daarom hoe je het thema klimaat en duurzame energie praktisch aan bod kunt laten komen in je lessen. Speel met je leerlingen in op actuele klimaatvragen:

  • Waarom is duurzame of groene energie zo belangrijk?
  • Hoe lang kunnen we nog verder met fossiele brandstoffen?
  • Als fossiele brandstoffen zoveel nadelen hebben, wat zijn dan juist de alternatieven?

Je leert via onderzoek meer over de werking van een windmolen en hoe je deze kunt optimaliseren. Daarnaast ontdek je hoe een zonnecel werkt. Door te experimenteren merk je het verschil tussen een zonnepaneel en een zonnecel. Die nieuwe kennis zet je om in een eigen werkstuk.

Brightlab gebruikt de infobundel 'Energie. In actie voor een duurzame wereld.' als het ideale vertrekpunt voor deze opleiding.

Deze opleiding  maakt deel uit van het Techniek- en STEM-traject op maat 

In de kijker

3d

3D-printing

3D-printing zit in de lift. Maar wat kan je ermee? En is het haalbaar als lesonderwerp? Onze opleiding 3D-printing toont je de mogelijkheden!

Meer lezen
De microbit

De micro:bit

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

Meer lezen
klas

STEM in het lager onderwijs

Wat betekent wetenschap, techniek en STEM voor mij, in mijn klas, met mijn leerlingen? Hoe pas ik het toe in verschillende leergebieden? Brightlab geeft tijdens deze opleiding kort en krachtig haar visie van techniek en STEM in het basisonderwijs.

Meer lezen
VR

Virtual/Augmented Reality in de klas

Virtual en Augmented Reality, is dit nu realiteit of blijft dit nog abstract en letterlijk "virtueel" voor vele leerkrachten?  

Meer lezen