MenuSluit menu
Automatiseer de StroOHMkring

Automatiseer de StroOHMkring

Automatische schakelingen, slimme huishoudtoestellen, zelfrijdende auto’s... Zaken die niet zo lang geleden nog als sciencefiction klonken, zijn nu gewoon aanwezig in het dagelijkse leven.

De technologie heeft de laatste jaren op een korte periode grote stappen voorwaarts gezet. Nu is het aan jullie en je leerlingen om deze technologieën onder de loep te nemen en hier praktisch mee aan de slag te gaan. Zo kunnen jullie de schakelingen van de toekomst maken!

Via de bundel 'Automatiseer de StroOHMkring' maken jongeren kennis met eenvoudige en geautomatiseerde stroomkringen. Via tal van uitdagende oefeningen krijgen ze intuïtief inzicht in de wet van Ohm, leren ze meer over elektriciteit, automatisering, logische poorten en moderne technologie.

Het educatief pakket bestaat uit twee delen:

 

In het eerste deel 'Elektriciteit' leren je leerlingen alles over:

  • een eenvoudige stroomkring
  • verschillende omzetters
  • serie-, parallel- en gemengde schakelingen
  • de wet van Ohm

Het tweede deel 'Elektronica' draait rond:

  • de transistor
  • verschillende sensoren
  • logische poorten en de flipflop
  • de gebruikerskring en stuurkring
  • het relais
  • de decimale en hexadecimale teller

Deze opleiding  maakt deel uit van het Techniek en STEM traject op maat 

In de kijker

Planten

Groene Vingers

Met het thema 'Groene Vingers' laat je kinderen experimenteren met STEM-activiteiten over de plantenwereld. De experimenten zijn telkens ervaringsgericht, op een wetenschappelijk correcte manier opgebouwd, en in modules verdeeld rond de basisbehoeftes, de superkrachten, de geologie en de chemie van de plant.

Meer lezen
De microbit

De micro:bit

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

Meer lezen
Edubox AI

EDUbox Artificiële Intelligentie

Artificiële Intelligentie is stevig ingebed in ons leven. We kennen al talloze AI-toepassingen en gebruiken ze elke dag. Dit geldt ook voor de leefwereld van kinderen. En toch bestaan er nog heel wat misvattingen over deze nieuwe technologie, zoals doembeelden waarin de mens tegenover machines staat. De EDUbox Artificiële Intelligentie wil deze misconcepties de wereld uit helpen en tegelijkertijd deze nieuwe technologie op een duidelijke, wetenschappelijk correcte manier uitleggen.

Meer lezen
VR

Virtual/Augmented Reality in de klas

Is dit nu realiteit of blijft dit nog een abstract en letterlijk "virtueel" voor vele leerkrachten?  

Meer lezen