MenuSluit menu
Arduino
Daniel Andrade

Een microprocessor is nog steeds het belangrijkste onderdeel van de meeste elektronische toestellen. Het is het 'brein' dat sensoren aanstuurt, denk maar aan de zelfrijdende auto, een ingewikkeld beveiligingssysteem of sensoren die luchtvervuiling, temperatuur en vochtigheid kan opmeten.

'Arduino: Hello World' maakt je wegwijs in de wereld van dit 'brein' en laat je leerlingen proeven van het programmeren.

Arduino is een makkelijk programmeerbaar microprocessorplatform en daarom uitstekend geschikt om in de klas bij STEM-projecten te gebruiken. Zeker bij het elektronicagedeelte! Deze opleiding geeft de leerkracht een introductie tot Arduino. Dit kan via e-learning of de klassieke handleiding. Oefenen en programmeren gebeurt op een Arduinobordje of met de Tinkercadsimulatie. In de opleiding komen alle mogelijkheden en modules aan bod. 

Na het volgen van de opleiding ken je de basisprincipes van programmeren en kan je zelf je STEM-projecten met Arduino uitwerken.

De cursus is gericht op leerlingen van de eerste, tweede en derde graad SO. 

Al ingeschreven? Hoe van start gaan?

Ontdek het volledige e-learningaanbod

Schrijf je in voor de e-learningmodule!

In de kijker

3d

3D-printing

3D-printing zit in de lift. Maar wat kan je ermee? En is het haalbaar als lesonderwerp? Onze opleiding 3D-printing toont je de mogelijkheden!

Meer lezen
De microbit

De micro:bit

Laat je leerlingen hun programmeertalent ontdekken en ontwikkelen dankzij de micro:bit, een microcomputer waarmee je grootse ideeën realiseert!

Meer lezen
klas

STEM in het lager onderwijs

Wat betekent wetenschap, techniek en STEM voor mij, in mijn klas, met mijn leerlingen? Hoe pas ik het toe in verschillende leergebieden? Brightlab geeft tijdens deze opleiding kort en krachtig haar visie van techniek en STEM in het basisonderwijs.

Meer lezen
VR

Virtual/Augmented Reality in de klas

Virtual en Augmented Reality, is dit nu realiteit of blijft dit nog abstract en letterlijk "virtueel" voor vele leerkrachten?  

Meer lezen