MenuSluit menu

Partnerpagina: Cera

Cera

Cera, jarenlange partner van Brightlab.

Samen met zo’n 400.000 vennoten investeert Cera in onze samenleving en bouwen ze aan een sterke coöperatie. Door de krachten te bundelen creëert Cera economische en maatschappelijke meerwaarde op drie vlakken:

  • ze zorgen als belangrijke aandeelhouder voor sterke fundamenten van KBC Groep;
  • ze realiseren positieve impact in onze samenleving;
  • ze bieden unieke voordelen.

Geïnspireerd door de coöperatieve waarden van F.W. Raiffeisen vormen samenwerking, solidariteit en respect voor iedereen al meer dan honderd jaar de basis voor het ondernemerschap van Cera.

Als coöperatie heeft Cera er voor gekozen om binnen haar maatschappelijke dienstverlening en meer bepaald de keuzes van onze projecten, een aantal specifieke accenten te leggen. Zo zet Cera in op een aantal specifieke maatschappelijke domeinen en thema’s. Cera wenst haar sociale impact zo groot mogelijk te maken. Hiertoe werkt Cera ook nauw samen met Brightlab.

Cera Award

Cera organiseerde samen met RVO-Society, de moederorganisatie van Brightlab, meer dan 15 jaar de Cera Award. In 2019 reikten we de laatste Cera Awards uit aan jong technisch talent met engagement. Zo komt de teller op 222 uitgereikte Cera Awards aan meer dan 150 projecten sinds 2007. 

Cera Award stond van in het begin garant voor het stimuleren van talent en integratie van technische, sociale, communicatieve en creatieve competenties. In het kader van een eindwerk, project- of ontwerpopdracht of masterproef, werkten studenten een oplossing uit op vragen en noden uit de sociale sector, vooral zorg en welzijn. Hun harde werk werd bekroond met een Cera Award. 

RVO-Society en Cera investeerden daarnaast in het verder ontwikkelen van Cera Awardprototypes, en het produceren van speelgoed voor kinderen met een beperking. Het resultaat is ‘Joy’n Play’, een sociaal spel voor kinderen met én zonder beperking. 

Weg Van 't School

In 2020 sloegen Cera, Brightlab, Go With The Velo en burgerwetenschapsproject Fietsbarometer de handen in elkaar. Samen ontwikkelden we Weg Van 't School, een boeiend STEM-project rond fietsveiligheid en STEM in de schoolomgeving. Ontdek al het lesmateriaal op de website van Go With The Velo.