MenuSluit menu
MOOC ‘Inzoomen op chips’
16 dec 2020

Testers MOOC gezocht!

Brightlab en imec ontwikkelden samen de MOOC (Massive Open Online Course) ‘Inzoomen op chips’. We zijn op zoek naar leerkrachten uit de derde graad secundair onderwijs die de eerste twee modules van de MOOC willen uittesten. Help jij ons? Je kan de MOOC (met of zonder je leerlingen) vanaf nu gratis testen!

Wat is een MOOC?

MOOC staat voor 'Massive Open Online Course'. Kort gezegd: een online college. Maar geen stress! Wie geen technische knobbel heeft, hoeft niets te vrezen. We nemen je bij 'Inzoomen op chips' stap voor stap mee in de onvoorstelbaar kleine wereld van de nanochips en tonen welke impact die chips hebben op onze samenleving.

Waarover gaat de MOOC?

De MOOC 'Inzoomen op chips' maakt je leerlingen wegwijs in de wondere wereld van de nanochiptechnologie.

De mogelijkheden van chips zijn haast eindeloos. Ze dragen bij tot een betere gezondheidszorg. Ze helpen ons om hernieuwbare energie op te wekken en zo de strijd tegen de klimaatverandering aan te gaan. Chips zorgen voor onderwijs op maat van elke persoon. Ze zijn de bouwstenen voor slimme steden en duurzame gemeenschappen en de sleutel tot een innovatieve en duurzame economie. We hebben ze nodig om onze voedselproductie en -consumptie op een verantwoorde manier te organiseren.

Maar hoe doen chips dat nu precies? Hoe verbeteren ze ons leven? Om dat te begrijpen, neemt de MOOC je mee naar het begin. Vragen zoals 'Wat is een chip?', 'Hoe werkt een chip?' en 'Hoe worden chips steeds beter?' worden beantwoord in deze cursus.

Voor wie?

De MOOC is geschikt voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Vooraleer we de MOOC officieel lanceren (voorjaar 2021), zijn we op zoek naar testers. Wil jij de MOOC in première uittesten? Schrijf je in via chiptechnologie.brightlab.be!