MenuSluit menu
Babel'Air
19 feb 2021

Opleidingen Babel'Air exclusief voor scholen in Brussel

Opleidingen Babel'Air: educatieve ondersteuning over luchtkwaliteit voor scholen in Brussel. In samenwerking met Hypothèse asbl, Leefmilieu Brussel en Bloomberg Philanthropies.

De luchtkwaliteit op school is een belangrijk gezondheidsprobleem dat meer aandacht verdient. Maar hoe breng je zo’n thema aan in je klas? Eenvoudig: met het STEM-project Babel’Air!

Wat is het?

Babel’Air is een educatief STEM-project dat de luchtkwaliteit in en rond de klas onderzoekt. Dankzij het project maken leerkrachten in het basis- en secundair onderwijs hun leerlingen bewuster rond luchtkwaliteit en milieu.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

 • Informatie voor de leerkracht over de kwaliteit van de binnenlucht in de klas (ongeveer 30 minuten)
 • Presentatie van de onderwijsactiviteiten die met de leerlingen moeten worden uitgevoerd (ongeveer 45 minuten)
 • Discussies en reacties (15 minuten)

Hoe ga ik ermee aan de slag?


Wie met Babel’Air aan de slag wil, kan voorafgaand gratis trainingssessies volgen. Zo’n trainingssessie duurt een halve dag en zit boordevol didactische tips, pedagogische hulpmiddelen en praktische toepassingen. De opleidingen worden georganiseerd per leeftijdscategorie bij de leerlingen (5-8j, 8-10j, 10-12j, 12-14j en 14-16j). Alle opleidingen voor het basisonderwijs vinden ONLINE plaats op woensdagvoormiddagen in maart, telkens van 8u30 tot 10u30.

Wanneer?

 • 3 maart (5-8j of 1ste tot 3de leerjaar)
 • 10 maart (8-12, of 4de tot 6de leerjaar)
 • 17 maart (10-14j of 3de graad lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs)
 • 24 maart (10-12, of 5de en 6de leerjaar)
 • 31 maart (10-14j of 3de graad lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs)
   

Door wie?


Babel’Air is een project van vzw Hypothèse en Leefmilieu Brussel. De Nederlandstalige trainingen voor leerkrachten worden gegeven door Brightlab, het onderwijslabo dat leerkrachten navormingen biedt rond stimulerend, krachtig en innoverend STEM-onderwijs.

  Schrijf je nu gratis in voor de trainingssessie(s)!