MenuSluit menu
EDUBOX
08 mei 2020

Lancering online interactieve les rond AI.

Als we naar muziek luisteren op Spotify, naar een serie kijken op Netflix of scrollen door Facebook en Instagram is er een slimme machine die ons gedrag en onze keuzes in de gaten houdt en hieruit bijleert. Dat is erg handig, want zo krijgen we persoonlijke suggesties aangereikt. Maar slechts weinig mensen weten hoe artificiële intelligentie precies werkt. Of hoe het zit met alle doemverhalen die de ronde doen…

Het nieuwe lespakket ‘EDUbox Online’ dompelt je onder in de fascinerende wereld van artificiële intelligentie, de achterliggende mechanismen van AI en de bijhorende ethische vraagstukken. 

EDUbox stimuleert vooral om zelf aan de slag te gaan, met korte stukjes theorie, praktijkoefeningen, opdrachten en audiovisueel materiaal. Tom Van de Weghe, journalist en expert AI bij VRT NWS, is de gelegenheidsleerkracht voor deze online les.

Het lesmateriaal is gebaseerd op de bestaande onderwijstool EDUbox over AI, die werd gemaakt op maat van jongeren in het secundair onderwijs. Het interactieve, online pakket is echter voor iedereen toegankelijk en kan individueel gevolgd worden. De cursist volgt zijn/haar eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt online.

In de huidige lockdown is deze webinar ideaal lesmateriaal voor scholieren van de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Daarnaast komt de online les tegemoet aan de eindtermen en leerplandoelen zoals mediawijsheid en onderzoekscompetenties.

De link vind je hier.